Örömhírt visznek Kassára a kecskeméti Betlehemesek

Vissza a címlapra
Örömhírt visznek Kassára a kecskeméti Betlehemesek

A tízedik alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Betlehemes Diáktalálkozó helyszíne idén Kassa lesz. Ide utaznak Kecskemétről, Beregszászról, Csíkszeredából, és Szabadkáról 65 diák és kísérőik, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak egymással és felvidéki vendéglátóikkal. Közben pedig a régi jó betlehemes hagyományok felelevenítésével hirdessék az Örömhírt: a Megváltó születését. (A fotón a 2015-ben a Csíkszeredába készülő Szent Imrés betlehemesek láthatók a Kecskeméti Városházán)

A december 9-13. közötti időszak színes programjai során minden adott egymás életének, kultúrájának megismerésére. A találkozás lehetőség is, hogy az ünneplés mellett a résztvevők megismerjék a mindennapok valóságát. A diákok részt vesznek a kassai Márai Sándor iskola tanóráin, a felnőttek, kísérők bekapcsolódhatnak a tantestület munkájába, komoly szakmai tapasztalatcsere zajlik. A csoportok részt vesznek misén, megismerkednek Kassa nevezetességeivel, kirándulnak Jászóra. Legfontosabb mégis a sok helyen bemutatásra kerülő betlehemes játék. Ez elődeink megszívlelendő üzenetét közvetíti: karácsonyi örömre, közösségi alkotásra, szolidaritásra serkenti ifjúságunkat. Ezt az együttérzést fejezi ki az a sok - sok „cipősdoboz" ajándék, amit a kecskeméti óvodások és iskolások gyűjtöttek össze, és küldenek ki - ezúttal a Márai Sándor Iskola tanulóinak és beregszászi gyermekeknek.

A találkozót a Bekecs Beregszász-Kecskemét Baráti Társaság szervezésében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Kecskeméti Városi Támogatási Program, a Lurkó Diáksegítő Alapítvány, és számos vállalat, valamint magánszemély támogatja.