Óriási volt az V. Chicken Food Kakasfőző Fesztivál szombaton

Vissza a címlapra
Óriási volt az V. Chicken Food Kakasfőző Fesztivál szombaton

Kecskemét egyik legszebb, leggondozottabb városrészi zöldterülete, a Melinda utcai közpark adott otthont május 28-án, szombaton az Alsószéktói Családi Nap és V. Kakasfőző Fesztivál elnevezésű közösségi rendezvénynek. A nap fő támogatója ezúttal is a Chicken-Food Kft. volt. A társaság a főzőversenyre nevezőknek egy-egy kakast bocsátott rendelkezésére, emellett sztárvendégek meghívásával is színesítette a programot.

A családi napnak több éves hagyománya van a városrészben, 2012-ben pedig a Chicken-Food Kft. is csatlakozott a rendezvényhez, mégpedig fő támogatóként. A kakasfőző versenyre ezúttal is rengetegen jelentkeztek, egy híján nyolcvan bográcsban főttek a kakasok. Volt emellett süteménysütő verseny is, és számos más program is várta az érdeklődőket. Tartottak dzsúdó bemutatót, a gyerekeknek pedig játékos versenyeket. Az Alsószéktói Családi Napon már hagyománynak számít az élet fájának elültetése, ez idén sem maradt el. A fára kötött szalagokra pedig a városrészben az elmúlt egy év során született kisgyermekek nevét írták fel. Délután a színpadon egymást váltották a fellépők, minden korosztály örömére. Sokan tapsoltak Radics Sándor cimbalom művésznek, a Bíró Lajos utcai óvodások néptánc előadásának és a Piros Rózsa Táncegyüttesnek is.  A nap szárvendégei a Groovehause és Gáspár Laci voltak.

A főzőverseny eredményei:

A zsűri (Árva-Tóth József, Hajagos Tibor, Turcsán Alex és Szabó Adrienn) értékelése szerint a Csipet Csapat csapatának étele sikerült a legjobban, második lett a Hírös Judo Sport II. elnevezésű társaság, harmadik pedig a Bagoly Egeszségház csapata. Negyedik helyen végzett Hírös Város elnevezésű főzőközösség, ötödik lett a PC-Doki, hatodik pedig a Bíró Lajos utcai óvoda csapata. A versenyen különdíjak is gazdára találtak. A legötletesebb étel és legszebb főzőhely összevont különdíj a „Nagyfaterok"-é lett. A legszebb főzőhely díjat ketten is átvehették: a Kapirgálók a Chicken-Food Kft-től kapták ezt az elismerést, a Wojtyla Ház csapata pedig az Alsószéktóért Egyesület ajándékát kapta. A legifjabb főző a 5 éves Virág Tímea volt, aki a Halasi úti városrészből érkezett, és Viliné Marika csapatában forgatta a fakanalat. A legidősebb a 82 esztendős Nagy Polyák József volt, a Fáradt Herék csapatából.

A süteménysütő verseny zsűrije (Tóth Józsefné és Hegedűs Katalin) az alábbiak szerint értékelt:

Az édes sütik közül Bognár Jánosné epres álom nevű finomsága vitte el a pálmát, megelőzve Horváth Józsefné kinder buenóját és Fricska Istvánné lúdlábát. A sós finomságok versenyében Bagoly Inge túrós-sajtos pogácsája verhetetlennek bizonyult. Második lett Kucseráné Kati napraforgója, harmadik pedig Kovácsné Kriszta túrós rúdja. Különdíjat kapott Balaton Mária bodzás-epres süteménye, Bencsik Istvánné mini képviselőfánkja,Balogh Andrásné túrós pogácsája és Nagyné Pápai Erika sonkás-sajtkrémes kiflije.

(szöveg. hiros.hu)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Kakashalál: 80 bogrács a Melinda Parkban (REGGELI KÉPGALÉRIA)

Galéria (129 kép)

Összes kép letöltése