Óriási kecskeméti bravúr a Röplabda Diákolimpián

Vissza a címlapra
Óriási kecskeméti bravúr a Röplabda Diákolimpián

2019. április 11-14-én rendezték meg a B kategóriás Röplabda Diákolimpia Döntőjét Debrecenben. A Katonás fiúk az ország legjobb 20 csapata közül zseniális játékkal, rendkívül fegyelmezett sportolói hozzáállással, az előkelő II. helyen végeztek.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében jött létre. Erre a versenyszámra összesen 370 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb leány, illetve fiú csapata. A 12 fős amatőr iskolai csapatok az V-VI. korcsoportban (1999-2003 között születettek) mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka" címért. A verseny egyszerre két helyszínen, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, valamint a Tóth Árpád Gimnázium és Általános Iskola tornacsarnokában zajlott.

A Katona József Gimnázium csapatának tagjai: Bene Gergő, Csókás Botond, Daróczi Balázs, Farkas Máté, Hajagos Henrik, Kurdi Zsombor, Magyari Mikes, Makai Levente, Nagy Marcell, Polyák Márk, Váczi Ottó, és Weinhardt-Kovács Barna.

Felkészítő: Dunszt Ferenc.