Online konferenciát rendez a megyei identitás erősítése érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Vissza a címlapra
Online konferenciát rendez a megyei identitás erősítése érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

„Helyi identitás-helyi érték-helyi közösség-helyi erő" címmel online konferenciát rendez a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 2020. december 2-án, szerdán 10:00 - 16:00 között. A konferencia a TOP-5.3.2-17-BK1-2018-00001 számú, a "Megyei identitás erősítése - Az Érték-Élmény-Egészség megjelenítése közösségi programokban" című projekt keretében valósul meg. (Fotó: pixabay)

A rendezvény egyik célja, hogy olyan ismereteket és jó gyakorlatokat sajátítsanak el a résztvevők, amelyek többek között hozzájárulnak ahhoz, hogy csökkenjen térségünkben az elvándorlás. Másrészt az eseményen való részvétel lehetőséget biztosít arra, hogy a megye települési közösségei tudatosan készüljenek a folyamatos változásokra, az állandó kihívásokra, és megtalálják azok megoldási lehetőségeit.

A konferenciára várnak minden Bács-Kiskun megyei aktív településvezetőt, intézményvezetőt, közösségfejlesztőt, és a települési közösségek vezetőit.

A konferenciát Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke nyitja majd meg.

Michl József, Tata Város Polgármestere az értékorientált térségi fejlesztés témakörét járja körbe előadásában. Beke Mártontól, a Közös Pontok Közösség- és Településfejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől a helyi identitásról és helyi értékeke jelentőségéről hallhatnak.

Ditzendyné Frank Mariann, a HROD ügyvezetője és Fenyvesi Viktória, a HROD településfejlesztési igazgatója bemutatják a "Vonzó helyet teremtünk" településvezetői tudás- és kompetenciafejlesztő tréning eredményeit. Kézy Béla, az EX ANTE Tanácsadó Iroda terület- és városfejlesztési szakértője pedig a társadalmi innováció és társadalmi marketing módszertanáról tart előadást.

Dóri Éva, a Pécsi Tudományegyetem BTK Művelődéstudományi Tanszék tanársegéde előadásában a települési értéktár és annak települési, közösségi hatásairól fog majd beszélni.

Jelentkezni a következő linkre kattintva lehet: https://tinyurl.com/ertekor