Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kunbaracson

Vissza a címlapra
Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kunbaracson

Kunbaracs Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 - Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 34.092.289 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a település óvodájának energetikai korszerűsítése valósult meg, mely magába foglalja egy 3.898.289 forintos többletköltség igényt is.

A projekt célja a kunbaracsi óvoda épületének energetikai korszerűsítése volt, mely által energia és költséghatékony működés valósítható meg.

A fejlesztés keretében megvalósult a külső határoló szerkezet megvalósítása. A homlokzat 16 cm-es EPS hőszigetelést a padlásfödém 22 cm-es ásványgyapot a lábazat pedig 10 cm-es XPS hőszigetelést kapott. A meglévő korszerűtlen nyílászárók korszerű, modern nyílászárókra kerültek lecserélésre, ezzel téve teljessé az épület hőszigetelésének egészét.

A fűtési rendszer modernizálás keretében a teljes fűtési csőrendszer, valamint a hőleadók cseréjére került sor, továbbá termosztatikus szelepek kerültek felszerelésre. Az épület részleges akadálymentesítése során kialakításra került egy akadálymentes vizesblokk és megépült az épület akadálymentes megközelítését lehetővé tevő rámpa.

Megújuló energiaforrásként egy 5,0 kWp összteljesítményű napelemes rendszer került felszerelésre energiatakarékosság céljából, továbbá egy 11,2 kW-os hőszivattyús rendszer telepítése valósult meg a fosszilis energia fogyasztásunk csökkentése érdekében.

További információ: www.kunbaracs.hu

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése