Nyitva van az Aranykapu – Háztáji termékek az Adventi Vásárban

Vissza a címlapra
Nyitva van az Aranykapu – Háztáji termékek az Adventi Vásárban

Kecskemét - Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület II. alkalommal szervezte meg Aranykapu Térségi Hagyományőrző Adventi Vásárát 2015. december 18-20. között a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében. Az adventi vásár megnyitóját december 18-án, pénteken délelőtt tartották. Bogasov István tanácsnok köszöntőjét követően a Kecskeméti Református Általános Iskola 4/a osztály Kántálása varázsolt ünnepélyes hangulatot a vásárban.

Térségi tanyai termékekkel, minőségi, egyedi kézműves áruval várják a vásárlókat. Lepje meg szeretteit kézműves remekekkel: horgolt, foltvarrott, hímzett textil- és csipkeárukkal, fazekas termékekkel, csuhédíszekkel, gyurmaékszerekkel, kecsketejes szappanokkal szerezhetnek örömteli pillanatokat a megajándékozottnak. A sütés-főzés alapanyagait is megvásárolhatják a helyszínen: fajta- és különleges mézekkel, lekvárokkal, olajokkal, lisztekkel, gyógygombával, medvehagyma készítményekkel, szörpökkel, fürjtojással, savanyúsággal, minőségi borokkal várjuk a kedves vásárlókat. A bejárat előtt vendégeink számára forralt bort kínálnak!

Az adventi vásár alkalmával a vendégek részére kóstolóval és kézműves bemutatóval készültek a szervezők. Kézműves mesterek bevonásával lehetőséget biztosítanak a karácsonyi ajándékok helyszínen történő elkészítésére.

A vásárt helyi kulturális csoportok, produkciók színesítik, igazi meghitt légkört teremtve a rendezvény helyszínén. A három nap alatt fellépnek az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói, a Mátyás Király Citerazenekar, a Kecskeméti Végh Mihály Református Énekkar, a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének Művészeti Csoportja, Pető Edina Fadette énekes előadóművész, a Kecskeméti Zenészegylet - Somogyi Károly, a Hírös Néptánc Tanoda Csuporka csoportja, a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar, Borsányi Irén előadóművész és a Damjanich János Általános Iskola tanulói.

A vásár nyitva tartása: naponta 10:00-19:00 óra között.

A belépés és a kézműves foglalkozásokon való részvétel ingyenes.