Nyitott újszülött melegítő ágyat kapott adományként a kecskeméti kórház

Vissza a címlapra
Nyitott újszülött melegítő ágyat kapott adományként a kecskeméti kórház

Az „Országos Mosolyért Közhasznú Egyesület" ebben az évben is támogatja adományával a BKMK Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályának munkáját. Az adomány ezúttal egy 1.25 millió forint értékű nyitott újszülött melegítő ágy, melyet 2019. február 13-án, szerdán adtak át a kecskeméti kórháznak.

A sajtótájékoztató keretében átadott átadáson részt vett Nagy István, az Országos Mosolyért Egyesület elnöke, Dr. Horváth Zsolt, a BKMK orvosigazgatója, Dr. Tálosi Gyula PhD, a BKM Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa, és Nyilas Marianna, a BKM Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztály vezető ápolója.

Mint elhangzott, az egyesület egészségügyi és- szociális intézménysegítő célja, hogy kórházakat, gyermekintézményeket, mentőszervezeteket támogasson olyan műszerek adományozásával, melyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek, de az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudják beszerezni szűkös anyagi helyzetük miatt.

A most átadott nyitott újszülött melegítő kiságy a Kanmed Baby Warmer és a Kanmed Baby Bed készülékekből áll. A két készülék együtt modern és biztonságos melegítési megoldás kínál a kora- és újszülött babák számára. Lehetővé teszi a babák mielőbbi áthelyezését egy zárt inkubátorból a Kanmed nyitott rendszerébe, mely sokkal barátságosabb és kíméletesebb látványt is nyújt a szülők számára és könnyebb hozzáférhetőséget biztosít a babákhoz, így hamarabb megkezdődhet a babák anyatejjel történő táplálása és a szülő - gyermek kapcsolat kialakítása.

Galéria (17 kép)

Összes kép letöltése