Németh Szilárd Hercegszántón: a magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét

Vissza a címlapra
Németh Szilárd Hercegszántón: a magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét

A magyar kerítés betonbiztosan őrzi Európa és Magyarország békéjét, a szinte hermetikusan lezárt déli határszakaszon egyetlen egy illegális bevándorló sem juthat át - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Hercegszántón. (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Németh Szilárd a határzárnál tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a rendőr és katona járőrpárok beszámolója mellett az elfogások és a megakadályozott határátlépési kísérletek is arról tanúskodnak, hogy jól szervezetten, minden eszközt bevetve, egyre többen próbálkoznak az országba bejutni, azonban minden határsértőt elfognak és visszafordítanak.

A honvédelmi és haderőfejlesztési programban beszerzett korszerű felderítő eszközök kilencven százalékban járulnak hozzá a migránsok Magyarországra és Európába történő belépésének megakadályozásához - hangsúlyozta az államtitkár.

Emlékeztetett: kedden 81 elfogás mellett 150 határátlépési kísérletet hiúsítottak meg a határszakaszon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök. Németh Szilárd szerint, a párizsi, nizzai és bécsi merényletek beigazolták, hogy a migráció elleni küzdelem egyetlen hatásos eszköze Európa külső határainak védelme. Bármit is mondanak a "migránsbarát brüsszeli bürokraták és politikusok, bármit is állítson a hazai baloldal, ebben a kérdésben, semmi más nem működik" - fogalmazott. Nem működik a határok megnyitása, a kerítés lebontása vagy az integráció, és nem működnek azok a programok sem, amelyeket az ideérkezettekkel szemben alkalmaznak - sorolta az államtitkár.

Hangsúlyozta: ráadásul a külső határok védelme nemcsak a magyar parlament Fidesz-KDNP többségének és a magyar kormány döntése alapján történik, hanem a schengeni szerződés alapján. Magyarországot azonban pont a szerződésben foglaltak végrehajtása miatt, amiért őrzi és védi Európa, illetve Magyarország békéjét és biztonságát, próbálják meg elítélni - tette hozzá.

Németh Szilárd kijelentette: a magyar kerítés azonban továbbra is betonbiztosan áll, működik a műszaki és jogi határzár.

"A magyar katonák és rendőrök odaadó szolgálatának köszönhetően az egyre nagyobb nyomás ellenére a déli határszakasz állja a sarat, és nemcsak Magyarországot, de egész Európát is védi az illegális bevándorlóktól" - fogalmazott az államtitkár.

(MTI)

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése