Nemcsik Mátyás videóüzenetben köszöntötte az 5. Ifjúsági- és Diákfórumot

Vissza a címlapra
Nemcsik Mátyás videóüzenetben köszöntötte az 5. Ifjúsági- és Diákfórumot

Nemcsik Mátyás kecskeméti önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke videóüzenetével nyitották meg 2017. november 22-én, szerdán a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 5. Ifjúsági- és Diákfórumát az Ifjúsági Otthonban. A videóüzenetre azért volt szükség, mert a képviselő a fórum megnyitásakor nem tartózkodott a helyszínen, mivel Kecskemét Közgyűlésének munkájában vett részt a Városházán.

A Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (KGYIÖK) 2015-ben alakult informális csoport, mely hagyományosan évente két fórumot hív össze Kecskeméten. A fórumra meghívják Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tagjait, Kecskemét város középiskolai és általános iskolai diákönkormányzatainak képviselőit, az érdeklődő fiatal kecskemétieket, a városban tanulókat illetve az érdeklődő pedagógusokat.

A meghívottak között voltak a középiskolák és általános iskolák delegáltjai, az ifjúsági közösségi terek informális közösségeinek delegáltjai, a diákönkormányzati munkát segítő pedagógusok, mentorok, az önkormányzati, ifjúságpolitikával foglalkozó tisztségviselők és az ifjúságszakmai szakemberek.

A fórum célcsoportja a 13-30 éves korosztály. Olyan résztvevőket vártak ezúttal, akik ebben a tanévben aktívan szeretnének tenni a kecskeméti diákközéletért.

Ezek voltak a mai fórum aktuális témái:

- A KGYIÖK működése illetve az új Szervezeti és Működési Szabályzat

- ENRYP - Európai Régiók Ifjúságfejlesztési Programja

- Prevenció, elsősegély

- ENSZ ifjúsági delegált bemutatkozása

- Tanár-Diák kommunikáció

- Rendezvényszervezés

- Pályaorientáció

- Tisztségviselők megválasztása