Nem jutottak tovább a kecskeméti együttesek „A Dal 2018” első válogatóműsorában

Vissza a címlapra
Nem jutottak tovább a kecskeméti együttesek „A Dal 2018” első válogatóműsorában

Sajnos mindkét kecskeméti együttes kiesett A Dal 2018 első válogatóműsorában. A LivingRoom (Kirakat élet) összesen 36 pontot szerzett (a zsűritől 29, a közönségtől 7), a Fourtissimo (Kisnyuszi a kalapban) pedig összesen 33 pontot kapott (a zsűritől 25, a közönségtől 8).

A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben A Dal 2018 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a tévénézők szavazataival Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe a közmédia showműsorában. Volt, aki ezt cinikusan úgy kommentálta: Vastag Tamásnak mindenféleképpen nyernie kellett...

A Duna Televízióban szombaton este élőben közvetített első válogatón a négy zsűritag - Schell Judit színművész, Both Miklós, Mező Misi és Frenreisz Károly zenész, dalszerző - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt.

A köztévé műsorában amúgy történt egy óriási baki is, ami - nem kizárt - súlyosan érintette a kecskeméti együtteseket. A műsor készítői ugyanis azt ígérték, hogy a közönség ötödik zsűritagként 2018-ban is pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére A Dal alkalmazáson keresztül, amely Android és iOS platformon is elérhető, az alkalmazásban emellett híreket, aktualitásokat olvashatnak a műsorról, továbbá követhetik a zsűritagok által adott pontszámokat és a közönségszavazatok alakulását is.

Ez végül nem így lett: a negyedik előadó értékelése után ugyanis leállt az egész rendszer, és az addig leadott szavazatok elvesztek. A műsorvezető, Freddie kénytelen volt bejelenteni a súlyos technikai bakit: indoklása szerint azért, mert olyan sokan szavaztak, hogy a rendszer összeomlott. A rendszer az adás ideje alatt már nem javult meg, így csak az SMS-ben leadott nézői szavazatokat fogadták el.