Neked munka, nekem álom!

Vissza a címlapra
Neked munka, nekem álom!

Sajtótájékoztatót tartottak az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Salva Vita Alapítvány támogatásában megvalósuló Neked munka, nekem álom program kecskeméti állomásáról.

Csősz Erika, a program felelőse az eseményen elmondta, a kezdeményezés célja, hogy egy napra összehozza a munkaerőpiaci szolgáltatókat és a fogyatékos embereket. Ezen a délutánon a program résztvevői elmehetnek egy általuk kijelölt céghez, ahol kipróbálhatják magukat álmaik munkakörében.

- Ennek a napnak a lényege, hogy rámutasson arra, a fogyatékos emberek a munka világára pozitív hatást gyakorolhatnak - hangsúlyozta a programfelelős.

A projekt 2008 óta működik, több országban is szép eredményeket hozott már. Eddig 78 személyt helyeztek el a munkaerő piacon. A kezdeményezés megálmodói szeretnék felhívni a munkáltatók figyelmét a lehetséges munkavállalókra, ezenkívül lehetőséget teremtenek, hogy a fogyatékos munkavállalók és a cégek képviselői személyesen is megismerjék egymást.

A kiválasztott kecskeméti álommunkák igazán változatosak: tűzoltó (Katasztrófavédelem), tanítónéni (Szent Imre Iskola), rajzfilmkészítő (Kecskemétfilm Kft.), összeszerelő (Phoenix- Meccano), bűnmegelőzési ügyintéző ( rendőrség), S.O.S. Gyermekfalus családanya és autóértékesítő (Hovány Ford) is akad a listán.Van, aki a Kormányhivatalba jelentkezett parkolási igazolvány ügyintézőnek, de a Spaletta Étterem jóvoltából séfként is kipróbálhatja magát egy fogyatékkal élő. Sőt, a programban résztvevők egyike a Hotel Sheraton szállodaigazgatójának vendégeként tölthet majd el egy napot.

A program egyik résztvevője, Sipos Gyöngyi kérdésünkre elárulta, nagy örömmel jelentkezett a felhívásra, mert szeretné kipróbálni magát azon a területen, ami mindig is vonzotta.

- Az S.O.S. Gyermekfaluba jelentkeztem, mert mindig nagyon érdekelt, hogyan élnek azok a gyerekek, akiknek nincs saját családjuk. Három órát töltök majd ott velük, és már nagyon várom. Bízom benne, hogy máskor is visszamehetek majd - mesélte kérdésünkre.

(hiros.hu)