Negyedszer is Kecskemétre került a kenguru-díj

Vissza a címlapra
Negyedszer is Kecskemétre került a kenguru-díj

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a FINETA 4.0, azaz a Fiatal Neonatológusok Találkozóját Kecskeméten, a Four Points by Sheraton hotelben. Az újszülött-gyógyászattal foglalkozó orvosoknak és szakembereknek szóló szakmai rendezvényt immár negyedik alkalommal szervezte meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya - tudósított a baon.hu

A kongresszus megkezdése előtt pénteken sajtótájékoztatón hirdették ki - a kenguruzás világnapja alkalmából - a Melletted a helyem Egyesület által szervezett „kenguruverseny" eredményét. Az összesített versenyben negyedszerre, 2019-ben is a Bács-Kiskun Megyei Kórház PIC részlege, azaz az intenzív koraszülött osztály nyert meg.

Idén az egyéni rekordot is szintén egy kecskeméti édesanyának sikerült felállítani. Kovács Judit kisfia, Olivér 2019. március 21-én 27 hétre és hat napra látta meg idő előtt a napvilágot, 1400 grammal. A kórház egy csokor virággal köszöntötte Juditot és az immár 11 hetes, 2500 grammos Olivért. A család ezen kívül a Mellettem a helyed Egyesülettől az elismerés mellett nagy értékű ajándékokat - babakocsit, Adamo hintát és autósülést- kapott, a nyertes koraszülött részleg pedig 200 ezer forint értékben pénzjutalomban részesült.

A sajtótájékoztatón részt vett Sebestyén Beáta egészségpolitikai főosztályvezető, dr. Szabó Miklós, a Magyar Perinatológiai Társaság elnöke, Nagy Lívia és dr. Nádor Csaba a Mellettem a helyed Egyesület képviselői, a megyei kórház részéről pedig dr. Svébis Mihály főigazgató, dr. Kelemen Edit koraszülött részlegvezető főorvos és dr. Tálosi Gyula a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

Dr. Svébis Mihály kórházigazgató elmondta: a megyei kórháznak immár négy családbarát osztálya van: a PIC, a szülészet-nőgyógyászat, a pszichiátria és a fizikoterápia. Tavaly pedig a kórház kapta meg az országban elsőként a családbarát díjat.

Nádor Csaba kifejtette: szerették volna, ha idén már nem Kecskemét nyeri a kenguruzást, így szigorították a kritériumokat, és csak az 1400 gramm alatti babákat nézték. Ennek ellenére is Kecskemét győzött, melyhez szívből gratulált. Dr. Kelemen Edit mosolyogva hozzátette: az élet úgy hozta, hogy több kis súlyú gyermek született, így a legnagyobb meglepetésükre mégis megint ők kenguruztak a legtöbbet. Ezt követően munkatársainak mondott köszönetet egy-egy szál rózsával.

(Baon.hu)