Négy McDonald’s főnöke az "Oscar"-díjas kecskeméti üzletember

Vissza a címlapra

Amikor 28 éve megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt ő is, hogy megkapják életük első Mekis hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, de mostanra több mint 2 milliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője négy vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. A cég Oscar-díjának számító Golden Arch Award magyarországi nyertese a Portfoliónak mesélt arról, mi a nehézség és mi a sikerélmény abban, ha valakinek "saját" McDonald's-a van, mit tanácsol az üzlettel most ismerkedő fiataloknak, és hogy őt személyesen milyen sikerélmények motiválják a hétköznapokban.

Négy McDonald's-ot üzemeltet Magyarországon a vállalat franchise partnereként. Mikor indult az együttműködés, és hogy néz ki ez a rendszer?

A franchise rendszert a kilencvenes években ismertem meg, amikor egy benzinkutat üzemeltettem szülővárosomban, Budapesten. Miután az a cég más üzleti formára váltott, más üzlet után kellett néznem, elmentem egy franchise-találkozóra, ahol nagyvállalatok kerestek partnereket, köztük a McDonald's is. Innen még hosszú volt az út a 20 éves szerződés megkötéséig: az egyéves tréning alatt minden munkafolyamatot meg kellett tanulnom, a krumpli sütéstől a padló sikálásig, a különböző szintű vezetés elméletig. A tanulás időszaka végül 1998. december 1-én zárult azzal, hogy elvégeztem egy kurzust a McDonald's saját felsőoktatási intézményében, a chicagói Hamburger Egyetemen. Ebben az időszakban nem volt lehetőség, hogy éttermet kapjak Budapesten, így kötöttem ki Kecskeméten, ahol átvettem egy vállalati üzemeltetésben lévő étteremet. 2002. március 15-én megnyitottunk Kecskeméten egy Drive éttermet, majd egyet 2007-ben Szekszárdon, másfél éve pedig Szolnokon kínálkozott egy lehetőség, amit megragadtam. 90 étterem van Magyarországon, és 21-en vagyunk franchise partnerek, jellemzően 1-3 étteremmel. A debreceni kolléganőmön kívül nekem van még négy éttermem, ez ma ritka dolognak számít. Fontos nekem a cég, hiszen 18 éve erről szólnak a napjaim, miközben az évek során közepes vállalkozásból egy viszonylag nagy céggé váltunk.

Van olyan törekvése, hogy további éttermeket üzemeltessen?

A vállalat szeretné erősíteni a franchise rendszerét, én pedig érzek magamban energiát, és az általam működtetett rendszerek is jól működnek ahhoz, hogy akár további 2-3 éttermet is üzemeltessek. A négy éttermemben több mint 200 kollégával dolgozom, illetve egy nagyon komoly menedzsment csapattal. Ezek a vezetők 16-18 éve velem vannak, így bátran támaszkodhatom rájuk, és úgy gondolom, hogy ez a sikerünk kulcsa. 59 éves vagyok, de messze nem érzem magam annyinak, aminek az egyik oka, hogy a kollégáknak körülbelül a fele diák, akik fiatalon tartanak. Kedvelt foglalkoztatóhely vagyunk a fiatalok körében, sok diák nálunk találkozik először a munka világával. Mindkét fiam mellettem dolgozik, egyikük az abszolút helyettesemként, így az utánpótlás miatt sem kell aggódnom, tehát lelkesen várom az újabb kihívásokat.

IDE kattintva elolvashatja a teljes cikket a Portfolión!