Nagyanyját rabolta ki a férfi

Vissza a címlapra
Nagyanyját rabolta ki a férfi

A Kalocsai Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy 46 éves homokmégyi férfi ellen, aki 2017. február 17-én Homokmégyen bántalmazta és kirabolta a 89 éves nagyanyját.

A vádlott Homokmégyen egy családi házban lakott 1928-ban született nagyanyjával. Az idős asszony nehezen mozgott, csak két járóbottal tudott közlekedni.

2017. február 17-én, dél körül a vádlott vásárlásra pénzt kért az idős sértettől, aki ezt megtagadta. A vádlott tudta, hogy nagyanyja a szobája zárt szekrényében tartja a pénzét, a szekrény kulcsa pedig a zsebében van. Elhatározta, hogy megszerzi az asszony pénzét, ezért a szekrény kulcsát kivette az idős sértett zsebéből.

A sértett azonban visszavette a vádlottól a kulcsot és járóbotjával egyszer ráütött a vádlottra. A férfi ezután elvette az idős asszony járóbotját, kettétörte, majd erőszakkal kivette a kulcsot a sértett kezéből. A pénz megszerzése érdekében bántalmazta is a nagyanyját: két kézzel ellökte az idős asszonyt, aki az egyensúlyát elvesztve az ágyra esett.

Ezután a vádlott a szekrényből magához vette a sértett 400.000 forint készpénzét, valamint 1.000 forint aprópénzt, melyet a házban elrejtett. A sértett segélykiáltásaira azonban megérkeztek a szomszédok, akik a rendőrök érkezéséig a házban visszatartották a nagyanyját kirabló férfit.

Az idős sértett a bántalmazás miatt a kezein 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rablással szerzett készpénz a helyszínen előkerült, így a kár megtérült. A sértett a rablás miatt kérte a vádlott megbüntetését.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.