Nagy Attila piarista házfőnök és Papp Zsolt iskolaigazgató Kunszt József díjat kapott

Vissza a címlapra
Nagy Attila piarista házfőnök és Papp Zsolt iskolaigazgató Kunszt József díjat kapott

Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek Kunszt József díjjal tüntette ki Nagy Attila piarista házfőnököt, úgy is, mint a Piarista Iskolát korábban 10 évig vezető igazgatót és Papp Zsoltot, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatóját.

A díjat az érsek 2001-ben alapította az oktatás, kultúra, közművelődés terén jelentős tevékenységet kifejtő elődje emlékére. A díjat minden évben három pedagógusnak ítéli oda: egyet a főegyházmegye által fenntartott oktatási intézmények, egyet az egyházmegyében működő szerzetesrend által fenntartott intézmények, egyet pedig egy kalocsai nem egyházi intézmény pedagógusának.

Idén a május 16-i rendezvényen

• a Kalocsai nem egyházi iskolák pedagógusai közül Benke Mónika Veronika, a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje Kunszt utcai Tagóvodája tagóvoda-vezetője;

• a szerzetesi intézmények közül Nagy Attila piarista szerzetes, házfőnök;

• az egyházmegyei iskolákból Papp Zsolt, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatója kapta a kitüntetést.

A megjelenteket Dr. Bábel Balázs érsek, majd Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte. A díjazottakat Dr. Tóth-Kovács Ádám, Kalocsa aljegyzője, Mikulás Domonkos, a Piarista Iskola igazgatója és Tóthné Vámos Edit, a Szent Imre iskola igazgatóhelyettese méltatta. Az ünnepi műsort a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai adták.

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése