Mozgásra vágytak már a kecskeméti nyugdíjasok

Vissza a címlapra
Mozgásra vágytak már a kecskeméti nyugdíjasok

A kecskeméti Nyugdíjasok Megyei Jogú Városi Szövetsége immár 22-ik alkalommal rendezte meg a nyugdíjas sportnapot 2020. szeptember 11-én, pénteken. A járvány sem vette el a nyugdíjasok sportolási kedvét: 23 csapat indult a „MOZDULJ!" elnevezésű sportvetélkedőn, melynek a mottója évek óta azonos. „Nem a győzelem, a részvétel a fontos!" (A nyitóképen a győztes csapatok kapitányai és Probojáczné Túri Éva látható. Fotók: Kiss Sándor)

A Kecskeméti Arborétumban, szép környezetben, kiváló időben reggel 9.00 órától kezdődtek a programok. A megnyitóra zeneszóra felsorakozott csapatokat Szalókiné dr. Kiss Katalin, a nyugdíjas szövetség elnöke, majd Probojáczné Túri Éva elnökhelyettes - aki idén Kecskemét Sportjáért Díjban részesült - a rendezvény szervezője köszöntötték.

Ez a program nem a versenyről és a helyezésekről, hanem a mozgás öröméről, a közösségépítésről, a jó társaságban eltöltött időről szól. Fő üzenete, hogy nyugdíjaskorban is lehet aktív, egészséges életet élni"- hangsúlyozták a köszöntéskor.

Bemelegítés után a hatfős csapatok hat állomáson, különböző sportágakban, labdajátékokban, mozgásos programokban, szépszámú drukkoló hangos biztatása mellett bizonyították ügyességüket, rátermettségüket.

Az első három helyezett arany, ezüst és bronzkupát kapott, de minden résztvevőt díjaztak.

Első helyezett lett a Széktói Nyugi Klub, másodikként végzett a Szenior Örömtánc Klub, a bronzkupa pedig a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub II. csapatáé lett.

Galéria (71 kép)

Összes kép letöltése