Mikulás Kupát rendeztek a Kecskeméten a súlyemelők

Vissza a címlapra
Mikulás Kupát rendeztek a Kecskeméten a súlyemelők

A Mikulás Kupát rendezett a Kecskeméti TE Súlyemelő Szakosztálya versenyzői részére. Fiatal súlyemelők léptek dobogóra, akik idén ismerkedtek meg a súlyzók világával.

A remek hangulatú verseny női mezőnyében Czirkos Nóra 68 kg-ot (30;38) teljesített első megmérettetésén. Árva Cintia kakukktojás volt, hiszen ő már az U15 magyar válogatottként bizonyított, részére felmérő verseny volt, 131 kg-ot (58;73) teljesített hat szép fogást bemutatva. A mezőny legfiatalabb versenyzője a tizenegy éves Bagoly Zsombor Gábor volt akinek nem a súly nagysága hanem a technikai kivitelezés számítot és maximális 90 ponttal zárta a versenyt.

Az Ifjúsági korcsoportban Istenes Richárd 56kg-os súlycsoportban javította meg egyéni legjobb eredményét. Kocsis Bálint 77 kg-os súlycsoportban 160 kg-ot teljesített.

+94 kg-ban Szokolai László 180 kg (80;100) eredménnyel mutatkozott be a közönségnek, Balczer Róbert 65 kg-ot szakított és 80 kg-ot lökött a feje fölé.

A verseny utolsó gyakorlatait Hajdú Dávid mutatta be sikeresen 80 illetve 115 kg-on.

- Remek hangulatú és sikeres versenyen vagyunk túl - mondta Bálint Csaba vezetőedző - hiszen versenyzőink eredményesek voltak illetve a szülők, családtagok láthatták gyermekeik fejlődését és sikereit. Verseny különlegessége volt,hogy most a országos bajnok, válogatott versenyzők segítették az újonc sportolókat, vállalták a rendezői feladatokat. Jó volt hallani a gyakorlatok után felcsattanó tapsokat, illetve a biztatásokat. Takács Erika ebben az évben kezdte a fiatalokkal való foglalkozást, aminek eredménye,hogy növekedett a létszámunk és egyre több fiatal érdeklődik a sportág iránt.

Hétvégén is nagy feladat vár a Kecskeméti TE csapatára, hiszen Csapatbajnoki Döntőn kell bizonyítani rátermettségét az Árva Cintia, Ifj. Nagy Noel, Kmegy Máté, Vaspöri Gábor és Tölli László összetételű kecskeméti csapatnak.