Merj álmodni! – programok a Technika Házában a Múzeumok Éjszakáján

Vissza a címlapra
Merj álmodni! – programok a Technika Házában a Múzeumok Éjszakáján

A Bács-Kiskun Megyei TIT ismét megrendezi a Tudomány és Technika Házában, június 25-án 17 órai kezdettel - a Múzeumok Éjszakája programokat, a Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület közreműködésével. A rendezvény régi és új programjai most is elsősorban a családoknak szólnak. Címe és jelmondata: Merj álmodni!

* Hagyományosnak nevezhetjük a világon is egyedülálló Michelangelo szobormásolatokat, melyek közül 19 alkotás látható a Technika Házában. A szobormásolatok 1974-ben a Szépművészeti Múzeum letéti anyagként került elhelyezésre az épületben. A múzeum pincéjében, méltatlan körülmények között, darabokban található alkotásokat Melocco Miklós Kossuth díjas szobrászművész, a Nemzet Művésze alkotta újra, mely ma is látható a Technika Háza 2. emeletén. A szoborpark érdekessége, hogy az alkotások eredetije nem egy településen, hanem a világban szétszóródva található meg, melyeket itt most a kecskemétiek egy helyen láthatnak.

* A Tanácsteremben - a Jakó Lajos VENESZ-díjas cukrászmesterről elnevezett - már hagyományosnak nevezhető süteményverseny kerül megrendezésre, melynek fő témája: titkos családi receptek, a hagyományostól eltérő, egyedi elkészítésű sós, vagy édes sütemények. A bemutatásra kerülő sütemények közül Jakó Beáta cukrász elnökletével, bíráló bizottság választja ki a vándorserleg ez évi tulajdonosát, aki a Kecskemét süteménye díjat kapja. A zsűri tagjai: Jakó Bea, Lévai Jánosné, Nagyné Pápai Erika. Eredményhirdetés 18 óra körül várható.  

* Az első emeleten „Repülj velünk a modellek világába!" címmel rendezünk bemutatót Illés József modellező Svájcból hazajuttatott magángyűjteményéből! Gyerekprogram: repülőgép hajtogatás, ragasztás - színes papírból, hurkapálca felhasználásával, stb. - majd a repülők röptetése az emeletről.

* Az első emeleten és az aulában „A jövő háza - VÍZHÁZ" címmel Gutai Mátyás Hauszmann és Príma díjas építész (jelenleg assistant professzor Taiwan Feng Chua egyetem építész karán) bemutató kiállítására kerül sor - Érdekes prezentációk a vízházról. Kiállítás a mesterekről: Alvaro Siza, Namba, Kengo Kuma. Fotókiállítás Indiáról, Törökországról, Kínáról, Szingapurról, Taiwanról, Litvániáról. 

* Szintén az aulában elhelyezett két nagy pingpongasztal a mozogni szándékozó látogatókat várja egy kis kikapcsolódásra, pingpongozásra, melyhez a szervezők biztosítják az ütőket és labdákat is.

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése