Mentők életét mentette meg a bátor fegyőr Kecskeméten

Vissza a címlapra
Mentők életét mentette meg a bátor fegyőr Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet munkatársai az egyik rabot éppen a kecskeméti megyei kórházba szállították orvosi vizsgálatra 2019. március 13-án, szerdán délután, amikor a rabszállítóból észrevették, hogy az OMSZ munkatársait egy rájuk támadó férfi késsel fenyegeti. A rabszállítást végző Bíró Tamás bv. főtörzsőrmester gondolkodás nélkül a mentősök segítségére sietett.

A láthatóan zavart mentális állapotban lévő férfi ekkor a felügyelőre támadt, aki gumibottal kiütötte a kést a férfi kezéből, majd a földre vitte. Az eset során a fegyőr lélekjelenlétének és profizmusának köszönhetően senki sem sérült meg. A helyszínre érkező Készenléti Rendőrség munkatársai az intézkedést átvették.


FRISSÍTÉS:

A mai napon (2019. március 14-én) dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, hősies helytállása okán elismerésben részesítette Bíró Tamás bv. főtörzsőrmestert, aki 2019. március 13-án a kecskeméti megyei kórház parkolójában ártalmatlanította azt a késes támadót, aki megtámadta az OMSZ munkatársait.