Méltó helyszínt kap a piac Ladánybenén

Vissza a címlapra
Méltó helyszínt kap a piac Ladánybenén

Olyan fejlesztési elképzelés kapott zöld utat a megyében a közelmúltban, amely valós igényekre alapoz és komoly hiányt pótol. Kulturált, modern piac létesül várhatóan jövő nyárra Ladánybenén, mely nagy öröm mind az őstermelők, családi gazdálkodók, mind pedig a vásárlók számára.

A község mezőgazdasági jellegű település, jelentős mértékű a szántóföldi, kertészeti növénytermelés és a településen regisztrált őstermelők száma is igen magas. Ennek ellenére Ladánybenén nincsen működő piac, az árusítás a község belterületén lévő, 300 nm-es közterületen zajlik arra alkalmatlan helyen és körülmények között. A jövő év elején induló fejlesztés során új, akadálymentesített piaci épület létesül, új parkolókat hoznak létre, parkosítanak és biztonsági kamerarendszert építenek ki. A piacon új padok, modern térvilágítás, ivókutak és mindenki számára elérhető kerékpártárolók is várják majd a friss, helyi termékekért odalátogatókat.

A beruházás komoly pozitív hozadékkal jár: segít visszaállítani a hagyományos társadalmi, közösségi kapcsolatokat a településen, erősíti a helyi identitást, népszerűsíti a helyben termelt és előállított, egészséges termékek fogyasztását, növeli a foglalkoztatást és élénkíti a helyi gazdaságot.

A fejlesztés a TOP-1.1.3-16-BK1-2017-00003-as azonosítószámú projekt keretében valósul meg.