Megyei közgyűlés: Harmincketten vehettek át kitüntetést

Vissza a címlapra
Megyei közgyűlés: Harmincketten vehettek át kitüntetést

Idén Kalocsán a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén egy 26 éves hagyománynak tettek eleget azzal, hogy méltatták és megünnepelték azokat, akik kiemelkedő teljesítményükkel odaadóan szolgálták és szolgálják folyamatosan térségünket. Ez a jelentős ünnepi esemény ebben az évben találkozott a Katolikus egyház kiemelt ünnepével is: ezen a napon, szeptember 12-én, XI. Ince Pápa rendelete szerint Boldogságos Szűz Mária nevét ünneplik a katolikusok.

A Nagyboldogasszony Főszékesegyházban bemutatott ünnepi szentmisét követően a Kalocsai Városi Színházban keződött meg az ünnepi közgyűlés, melyen jelen volt többek között Homoki Pál, a Bács-Kiskun Megyei Evangélikus Egyházmegye esperese, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, dr. Font Sándor országgyűlési képviselő, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Mák Kornél és Vedelek Norbert, a Bács Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökei, dr. Farkasinszki Lóránt ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója, Rosta Szabolcs, a Katona József Múzeum igazgatója, dr. Filvig Géza Kalocsa város polgármestere, dr. Temesvári Péter megyei jegyző, és dr. Bankó Ágnes megyei aljegyző.

A műsorban közreműködtek: Benedek Viktória, Tóth Péter Lóránt versvándor és a Csólyospálosi Tamburás Együttes.

A megyei kitüntetések átadásán Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy 2020 az összetartozás éve, amelynek szellemiségében a megyei közgyűlés kiemelt kötelességének érzi a Kárpát-medencében élő magyarsággal való kapcsolatok ápolását, a magyarság megmegmaradásáért folytatott munkát. Hozzátette, hogy a díjazottak a megyei közgyűlés társai ebben.

- Kitüntető díjainkkal Önök előtt tisztelgünk, akik megyénkért dolgoztak és dolgoznak fáradhatatlanul, akár már évtizedek óta, különböző szakterületeken. Munkájuk során többet tesznek az elvárhatónál, időt és energiát nem kímélve alkotnak, tevékenykednek.  Idei mottónk, mely a meghívóra is került: Légy te a változás, amit a világban látni akarsz! Ezt üzente Mahátma Gandhi, és Önök meghallották ezt az üzenetet, hiszen kiemelkedő példát mutatva végzik munkájukat és élik tevékeny hétköznapjaikat - mondta a megyei közgyűlés elnöke.

A díjazottak nevében Lezsák Sándor Istvánné, a Bács-Kiskun Megyéért Díj 2020 kitüntetettje köszöntötte a megjelenteket.

- Dolgozzunk az életnek bármely területén, örök érvényű az a mondás, hogy probléma nincs, csak feladat van, amit meg kell oldanunk és tisztességgel el kell végeznünk - hangsúlyozta Lezsák Sándor Istvánné. - Mindannyiunk feladata éltetni nemzetünk gazdaságát, megismerni és átörökíteni a hagyományainkat, kultúránkat. A sikerélményt, amiben most részük lehet a kitüntetetteknek, át kell adniuk szűkebb-tágabb közösségeiknek, mindazoknak, akik megyeszerte a mindennapokban ugyanolyan hittel dolgoznak és teszik a feladatukat. Igazán boldog ember csak az lehet, aki élvezi a saját közösségének bizalmát, és akinek a munkáját és a hivatását is elismerik.

A díjak átadását követő svédasztalos állófogadáson dr. Mák Kornél Izsáki Sárfehér pezsgővel mondott pohárköszöntőt.

A fogadáson a megye legjobbnak választott borait szolgálták fel. A vendégek koccinthattak a Koch Borászat Frisch Cserszegi Fűszeres (2019) fehérborával, a Szentpéteri Borpince Néró Rosé (2019) nedűjével és az Eifert Borház Cabernet Franc (2018) vörösborával.

A megyei kitüntetettek neveit IDE kattintva tekinthetik meg!

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése