Megújult és kibővült a nyárlőrinci óvoda

Vissza a címlapra
Megújult és kibővült a nyárlőrinci óvoda

„Hej óvoda, óvoda, az volt ám csak a csoda! Mint valami kacsalábon forgó, ékes palota." Így szól a közismert gyermekdal, mely Nyárlőrinc esetében akár a valóságról is szólhatna. Megújult és kibővült ugyanis a település óvodája és bölcsődéje, amelynek 2019. augusztus 27-én, kedden tartották ünnepélyes átadóját.

A rendezvényen részt vett Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő és Rideg László, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke is. A település vezetése felismerte, hogy a fiataloknál az egyik leggyakoribb szempont a lakhely megválasztásánál az, hogy az adott városban, faluban milyen az alapszolgáltatások színvonala. A nyárlőrinci óvoda megépítése óta eltelt több mint 40 év erősen nyomott hagyott az épületen, korszerűsítése igencsak váratott magára.

Az intézmény földszintjén a 4 óvodai csoport szoba mellett átépültek a vizes blokkok, megújult a tálaló konyha, az orvosi szoba, és a logopédiai foglalkoztató. Az irodák és egyéb kiszolgáló helyiségek pedig a tetőtérbe kerültek.

A két épületszárny közötti szabad területen kapott helyet a közösségi térként is használható, tágas tornaterem, valamint a sószoba. Az épület udvari szárnyában egycsoportos bölcsődét alakítottak ki, az udvar pedig fedett terasz kapott.

Nyárlőrinc új büszkeségét, a megújult intézményt ősztől 4 csoportban 80 óvodás, a bölcsődei csoportban pedig 12 kisgyermek veheti birtokba.