Megújult az orvosi rendelő Garán

Vissza a címlapra
Megújult az orvosi rendelő Garán

Befejeződött Garán az orvosi rendelő felújítása, energetikai korszerűsítése. A megújult egészségügyi létesítményt október 9-én, ünnepélyes keretek között adták át a Páncsics Miklós utcában.

Faa Béla, Gara polgármestere beszédében elmondta: a községháza és a bölcsőde után megtörtént az orvosi rendelő épületének energetikai korszerűsítése, így immár 21. századhoz méltó környezet fogadja a betegeket és a dolgozókat.

A háziorvosi rendelőnek otthont adó épületen elvégezték a tető és az elavult nyílászárók cseréjét, megoldották az épület hőszigetelését, korszerűsödött a fűtés és az elektromos hálózat. Valamint a rendelő külső és belső festésére, a burkolatújításra, parkolók kialakítására, továbbá az akadálymentesítésre is sor került.

A megjelenteket a megyei közgyűlés képviseletében Rausch Sándor alelnök köszöntötte. Emondta, hogy Bács-Kiskun megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) rendelkezésre álló források felhasználása során a települések számára legfontosabb fejlesztések valósultak meg. Valamint jelenleg is több van még folyamatban a megye összes településén.

Hozzátette: a déli határ mentén található települések esetében különösen fontos, hogy megteremtsük az alapvető feltételeket, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a vidék népességmegtartásához.

Gara és a megyei önkormányzat közötti jó kapcsolatot méltatva az alelnök a megye zászlóját ajándékozta a községnek.

A helyi óvodások műsora és az ünnepélyes szalagátvágás után Szűcs Tibor kanonok szentelte fel a megújult épületet.

A beruházás az „Egészségügy fejlesztése Garán" elnevezésű, TOP-4.1.1-16-BK1-2017-00020 azonosító számú pályázat keretében valósult meg.