Megújult az egészségház Tázláron

Vissza a címlapra
Megújult az egészségház Tázláron

Az 1960-es évek óta nem sok fejlesztés történt a község egészségházának épületén. Most azonban valóra vált a helybéliek régi álma és megújult épületben vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.

- Elérkeztünk az első mérföldkőhöz településünkön, az első úgynevezett TOP-os pályázati támogatásból megvalósított energetikai beruházás befejezéséhez - számolt be örömmel Bán Róbert László polgármester a keddi avatón, amikor ünnepélyesen is birtokba vették a korszerűsített Dobó utcai egészségházat. A község vezetője köszöntője során szólt arról is, hogy az elmúlt öt év során, mintegy 500 millió forint értékű beruházással gyarapodott a település.

„Történelmi ponthoz érkeztünk, mert beérett TOP-os munkánk első gyümölcse és Európai Unió, a Magyar Állam támogatásával és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közreműködésével közel 25 millió forintot fordíthattunk az épület energetikai korszerűsítésére" - mondta többek között Bán Róbert László, aki hozzátette: az infrastrukturális beruházás során kicserélték a nyílászárókat, födémszigetelést végeztek, homlokzatát hőszigetelték, korszerűsítették a fűtést és az épületet akadálymentesen is megközelíthetővé tették, valamint a mosdókat is akadálymentesítették. Az egészségház tetejére áramtermelő napelemes rendszert építettek és jutott a keretből az egészségügyi szolgáltatásokat segítő eszközök beszerzésére is.

Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke szólt arról a hosszas előkészítő munkáról, amit még a Bányai Gábor elnöksége idején indítottak el, melynek során felmérték, hogy milyen fejlesztésekre lenne leginkább szükségük a településeknek. Az igények benyújtását követően osztották fel a 63 milliárd forintos TOP-keretet, melyből a megye valamennyi településén megindulhattak a különböző beruházások. Mint elhangzott: több mint hetven fejlesztés már befejeződött és mintegy ötszáz átadása várható a közeljövőben.

A megyei önkormányzat nevében Rideg László egy megyezászlót nyújtott át Bán Róbert Lászlónak.