Megújult a Kossuth tér és a piactér Izsákon

Vissza a címlapra
Megújult a Kossuth tér és a piactér Izsákon

Izsák Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-2.1.2-15-BK1- Zöld város kialakítása című felhívásra. A 377 822 625 forintos, vissza nem térítendő Európai Uniós forrásból a Kossuth Lajos tér megújítására és piactér kialakítására került sor.

A projekt célja Izsák városközponti akcióterületének gazdasági, társadalmi és környezeti szempontból történő, funkcióbővítő megújítása volt.

A beruházás során megtörtént a Városházával szomszédos Kossuth Lajos tér zöld- és burkolt felületeinek megújítása.

Egy új fedett eladók, vásárlók és üzemeltetők/fenntartók szempontjából minden igényt kielégítő, a teljes akadálymentesítés követelményrendszerének megfelelő piaccsarnok kialakítása is megvalósult a Kecskeméti út és a Katona József utca sarkán.

A piaccsarnok a környezeti és pénzügyi fenntarthatóságot elősegítendően kedvező energetikai mutatókkal bír.

Az új piaccsarnok mellett a Kisizsáki-összekötőcsatorna partján és a Kecskeméti út Kossuth Lajos térig tartó szakaszán környezetrendezési feladatok ellátására is sor került.

A közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerarendszer építettek ki a projekt megvalósítási helyszínein.

A projekt az izsáki piac fejlesztésével közvetlenül járul hozzá a helyi gazdaság élénkítéséhez, a vonzó üzleti környezet megteremtéséhez, a helyi gazdasági infrastruktúra fejlesztéséhez, ezáltal közvetetten a munkahelyteremtéshez és a népesség megtartásához is.

A Kossuth tér fejlesztésével megújult a városközpont, emelve ezzel Izsák általános környezeti állapotát, turisztikai vonzerejét.

Az elkészült fejlesztések a jövőben növelni fogják a városközpont gazdasági súlyát, míg a zöldfelület-fejlesztések élhetőbb települési környezetet fognak teremteni a lakosság számára.

A projekt megvalósítási időszakon túlmutató eredményeként megvalósuló főbb gazdaságfejlesztési és településfejlesztési elemek mindegyike tovagyűrűző társadalmi, gazdasági és környezetei hatásokkal bír, hozzájárulva Izsák fenntartható fejlődési pályára állásához

A projektről bővebb információt a www.izsak.hu oldalon olvashatnak.