Megújuló tehetségek az Aranyban

Vissza a címlapra
Megújuló tehetségek az Aranyban

Lezárult a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolában működő Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány által megnyert NTP-MTTD-18-0034 pályázat. A 100%-ban pályázati forrásból megvalósult „Megújuló tehetségek" tehetségműhely 1.490.000 Ft támogatást használhatott fel. A program célja volt a résztvevők érdeklődésének, motivációjának növelése a természettudományok, a természettudományos kísérletek, kutatások iránt.

A „Megújuló tehetségek" tehetségműhely már hagyományokkal rendelkező program, amely 2017-ben indult Szabó Gabriella és Palincsárné Farkas Szilvia vezetésével. A „Tehetségek az energia nyomában" tehetségműhely munkájának folytatása. A résztvevők megszerzett ismereteire alapozva kitekintést biztosít a szűkebb és tágabb környezetük energiafelhasználásáról a megújuló energiaforrások kapcsán. A tehetségműhely eddigi eredményei: 2017/18-as tanévben 4 tanuló a Bolyai Természettudományos Csapatversenyen az 1-7 helyezett között volt, ebben a tanévben országos 8. helyezett csapatba két tanuló a szakkör résztvevője volt.

A programon 60 órát felölelő, heti rendszerességgel megtartott foglalkozások alatt két pedagógus, Palincsárné Farkas Szilvia és Nagy Tamás vezetésével közelítették meg az energiával foglalkozó témakör fontos kérdéseit. A hidrogénmeghajtású autótól a napaelemes járműveken át még mini komposztálót is készítettek a gyerekek. Kétnapos tanulmányút is része volt a programnak. A Budapest ZOO-ban található geotermikus üzemmódra átállt állatkertet látogatták meg. A távoli tájak élőlényeinek megismerése közben információt gyűjtöttek, hogy mennyit takarítottak meg az előző években a földgázfűtésről való váltás során. A pályázat zárásaként „Ha szökne az energia" címmel élménynapon mutatták be a gyerekek és pedagógusok az éves munkájukat játékos feladatokon keresztül a szülőknek és érdeklődőknek.

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése