Megújul a Széchenyivárosban a Szarvas tér

Vissza a címlapra
Megújul a Széchenyivárosban a Szarvas tér

Erről 2021. április 7-én, szerdán reggel a közbeszerzési eljárás során nyertes kivitelezőnek, a MEGA-SPED Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-nek történő munkaterület átadásakor tájékoztatták a médiát dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője és Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere.

A hírös városban egyre népszerűbbek a közösségi terek, ezért a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00415 azonosító számon pályázatot nyújtott be a Közösségi tér fejlesztése a Széchenyivárosban elnevezésű projektre, amelyen 117.439.419 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás intenzitása 100 százalék, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósul meg.

A fejlesztés a Széchenyivárosi Könyvtár és közösségi ház előtti, a Széchenyi Sétányon fekvő mintegy 5900 négyzetméternyi téren valósul meg.

A közösségi tér fejlesztése során elkészül egy térkő színpad, amely körül, két sorban, fa ülőfalak lesznek. A tér közepén műfüves játszótér épül, gumi félgömb és süllyesztett trambulin eszközökkel. A tér gyalogos járófelületei megújulnak, a 150 centméter széles bevezető kerti utak pedig rámpaként is funkcionálnak.

A meglévő aszfaltos felületek is megújulnak: térkő burkolatot kapnak. Új zöld szigetek kialakításával pedig a feleslegesnek tűnő burkolatokat megtörve, növekedni fog a zöldfelület nagysága.

A közösségi ház előterét három, körpaddal kerített lombos fa jelöli majd ki. A meglévő utcabútorok felújításával és kiegészítésével - padok, hulladékgyűjtők, sakkasztalok- , új ivókút létesítésével a helyszín vonzereje tovább fokozódik. A határoló árkádsor tartószerkezetét átfestik, az árkádsor alatti terméskő burkolat egy részét felbontva és műfű burkolatra cserélve a gyerekek egy kis fészekhintát és egy hintaágyat is birtokba vehetnek majd a megújított közösségi téren.

A területen néhány díszfa elültetése mellett virágzó, alacsonyabb növekedésű és talajtakaró fajtákkal egy, a tér új funkciójának is jobban megfelelő cserjeállománnyal újulnak meg az eddigiek.

A beruházás a tervek szerint 2021 őszén kezdődik és 2022 végén fejeződik majd be.

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése