Megkezdődtek a Kocsis Napok

Vissza a címlapra
Megkezdődtek a Kocsis Napok

A névadó sírjának és emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött, majd a "Természetesen Advent" című kiállítás megnyitójával folytatódott a kecskeméti Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola hagyományos ünnepi rendezvénysorozata, a Kocsis Napok.

Az adventi, karácsonyi hangulatot idéző alkotásokat a virágkötő osztályok diákjai készítették Kürtösi Zsoltné virágkötő mestertanár irányításával. A virágkötők ezúttal is törekedtek arra, hogy természetes kiegészítőket felhasználva készítsék el az adventi koszorúkat, karácsonyi díszeket. Elsősorban terméseket, ágakat, tobozokat használtak munkájuk során. A látványos kiállítás az iskola aulájában tekinthető meg.

A programsorozat keretén belül további két kiállítás is várja az érdeklődőket. A múlt emlékei köszönnek vissza azon a „Retro" kiállításon, amelyet Dókáné Tóth Margit és Krajcsovszki József tanárok állítottak össze gyűjteményeikből. A kosárfonás iránt érdeklődőket látványos és praktikus, papírból készült kosarakat bemutató tárlat várja, ahol igény esetén bemutatót is tart a tanárnő.

A héten megrendezik még a hagyományos műfordító versenyt, látványos kémiai kísérleteket tekinthetnek meg a diákok, olvasódélutánt szerveznek, tájékozódhatnak az iskola diákjai a külföldi szakmai gyakorlati lehetőségekről és nyílt napon fogadják az általános iskolák diákjait.