Megkezdődött a kétnapos Országos Bibliaismereti Verseny Kecskeméten

Vissza a címlapra
Megkezdődött a kétnapos Országos Bibliaismereti Verseny Kecskeméten

Idén immár 20. alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Református Általános Iskola országos versenyét, a „Velünk az Isten!" Bibliaismereti Versenyt. Az iskola dísztermében pénteken délelőtt kezdődött meg az esemény, amelynek csúcspontját idén is a dramatizált bibliai történetek előadása hozta, pénteken délután.

Húsz éve minden áprilisban összegyülekeznek az ország református iskoláiban tanuló kis- és nagydiákok, az őket tanító hitoktatók, és lelkipásztorok a Kecskeméti Református Általános Iskolában, hogy sokoldalú megmérettetésben, egymástól különböző feladatokban mutassák meg, hogy a Bibliát olvasó, jól ismerő és értő testvérek.

Ebben az évben 236 vendég érkezett a Kecskeméti Református Általános Iskolába: 20 iskolából, 19 városból, 180 gyermek, illetve 36 csapat. Idén a felvidéki Alistálról érkezett határon túlról csapat, és először vesz részt a bibliaismereti versenyben Enying, Drávafok, Biatorbágy és Balatonfüred.

Mindezeket a XX. „Velünk az Isten!" Országos Bibliaismereti Verseny ünnepélyes megnyitóján, április 7-én, pénteken délelőtt dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatónője mondta el köszöntő beszédében. Majd így folytatta:

- Miért jó, ha ismerjük a Bibliát? Miért fontos, hogy a könyvek könyve élő beszéd legyen a felnövekvő gyermekek számára? A 21. század az információ százada- halljuk, mondjuk, tartjuk korunkról. Több csatornán keresztül napunk minden percében új hír jut el hozzánk, elektronikus és nyomtatott, virtuális és valós üzenetek árasztanak el bennünket. Tudományos kutatások foglalkoznak azzal, hogyan lehet átmenteni a könyvet, megmenteni az örömet szerző olvasást a digitális kor embere, gyermeke, unokája számára. S a Bibliának, a több ezer éves írásnak, is lesz-e olvasótábora, követője? Hittel mondhatjuk, hogy ha ismerjük a Biblia eredeti rendeltetését és célját, akkor ez könyv lesz és marad az Írás, mely minden más forrást felülír a magunk, gyermekeink és unokáink életében. Isten irántunk érzett szeretetének kinyilatkoztatása, nekünk szánt személyes üzenete, bennünket foglalkoztató kérdésekre tőle jövő válaszok, és még oly sok minden található a Bibliában, ami megváltoztathatja annak az életét, aki komolyan veszi. Jó az, ha a Biblia üzenetét és gondolatait ismerjük; lehet velük szemben lehet érvelni, még tagadni is lehet, de a belőle áradó, életeket átalakító erő olyan tény, amivel szemben nem létezik semmilyen érv sem. Olvassuk hát, ismerjük minél alaposabban Isten nekünk írott üzenetét, a Bibilát, hogy életünk minden napján elmondhassuk: „Velünk az Isten!".

IDE kattintva mindent megtudhat a mostani versenyről!

A lenti videóban pedig azt a dalt hallgathatják meg, amit a megnyitón közösen énekeltek el a résztvevők a díszteremben. A szövegét (a verset) Nagyné Vincze Margit tanítónő írta, a zenét pedig Sipos Gergő gordonkaművész szerezte. A videó alatt pedig a délelőtti megnyitón, és a délutáni dramatizált bibliai történetek előadásán készült fotókat találják

Galéria (97 kép)

Összes kép letöltése