Megkezdődött a kétnapos Országos Bibliaismereti Verseny Kecskeméten

Vissza a címlapra
Megkezdődött a kétnapos Országos Bibliaismereti Verseny Kecskeméten

Idén immár 19. alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Református Általános Iskola országos versenyét, a „Velünk az Isten!" Bibliaismereti Versenyt. Az iskola dísztermében pénteken délelőtt kezdődött meg az esemény, amelynek csúcspontját idén is a dramatizált bibliai történetek előadása hozta.

Az idei verseny mottója: „Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (János 15,5)

A megnyitón dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatónője köszöntötte a résztvevőket, majd Varga Nándor elnöklelkész tartott áhítatot. Ezt követően Hamza Máté az iskola jelenlegi tanulója zongorázott, őt pedig a korábban a Kecskeméti Református Iskolába járt Beke Márk harsonajátéka követte, Kovács Levente zongorakíséretével.

A zsűri elnöke idén Fodorné Ablonczy Margit, a Dunamelléki Református Egyházkerület ifjúsági lelkésze lett. A zsűri tagjai: Hegedűs Zoltán, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, Kormányosné Makai Eszter tanár, drámapedagógus, Jámbor Zsolt ének-zene tanár, karnagy, a Magyar Kodály Társaság Kecskeméti Tagcsoportjának vezetője, és Bárdos Péterné tanító, hittanoktató.

A versenyt négy korcsoportban tartják, és iskolánként két különböző korcsoportból egy-egy csapat indulhatott. A csapatok 4-5 főből állnak. A versenyre csak olyan csapatok jelentkezhettek, amelyeknek tagjai az elmúlt két évben nem vettek részt a versenyen.

A pénteken kezdődött kétnapos rendezvény két részből áll. Verseny írásbeli és szóbeli fordulóval, valamint színpadi előadás. A versenyzők szabad idejükben ismerkednek Kecskemét nevezetességeivel, meglátogatják a Kecskeméti Fürdőt és válogathatnak a város kínálta programokból is.

Az eredményhirdetést szombaton 13 órakor tartják az iskola dísztermében.