Megkezdődött a Házasság Hete programsorozat Kecskeméten

Vissza a címlapra

Február 11-én kezdődött meg Kecskeméten a Házasság Hete gazdag programsorozata, mely a következő vasárnapig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Szombat délután az egyházak képviselői áldották meg a családokat a Református templom előtt.

A Házasság Hete nyitó programja a családi séta volt, mely szombat délután 16 órakor indult a Kossuth térről. A séta első állomása a Református templom volt, ahol Kuti József református és Kiss János evangélikus lelkészek, valamint dr. Jenei Gábor katolikus plébános áldották meg a családokat.

A séta útvonala ezt követően ez volt: Kéttemplom köz - Csongrádi út - Klapka utca - Bozsó Gyűjtemény.

A Bozsó Házban izgalmas programokkal várták szombaton az érdeklődőket: nemcsak házasokat!

17 órákor érkezett a gyűjteménybe a "Séta a családokért" menet. Ekkor gyermekrajz kiállítás nyílt Szeretet! Hűség! Megbocsátás! "Ahogy én látom a családomban" címmel, amit díjátadó és szeretetvendégség követett.

17-től 19 óráig ingyenesen volt megtekinthető a Szépség és a reklám - A női ideál alakulása a 20. század első felében című időszaki kiállítás.

17.30-tól játékos múzeumi próbákon, új oldalukról ismerhették meg párjukat a bátrabbak, sőt a közös alkotómunka "gyümölcsét" haza is vihették a "Hétpróbás párok".

18 órától charleston és swing bemutató, majd tánctanítás következett a Fallaway Táncegyesület vezetésével. A jelige ez volt: Én táncolnék veled!

Végül 18.30-tól a régi idők és a mai kor illatainak titkaiba avatta be a közönséget Zólyomi Zsolt parfümőr, Magyarország első számú orra.