Megkezdődik a helyreállítás a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Megkezdődik a helyreállítás a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolában

A Kecskeméti Tankerületi Központ az alábbi közleményt juttatta el hírportálunkhoz a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola ügyével kapcsolatban:

A híresztelésekkel ellentétben biztonságos a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola, a balesetveszélyes részeket a Kecskeméti Tankerületi Központ lekerítette, és elkezdte a helyreállítási munkálatokat is.

Az elmúlt hetekben több híradás is foglalkozott az épülettel, a sok esetben ellenőrizetlen hírekkel bizonytalanságban tartották az érintett szülőket. Az épület érvényben lévő tűz-, villám- és érintésvédelmi felülvizsgálatát 2019. szeptember 1-jén újból elvégeztettük. A felülvizsgálat eredménye alapján közvetlen balesetveszélyt okozó hiba nem áll fenn. A lehulló vakolat miatt a teljes utcai és udvari homlokzatot emelőkosaras géppel átvizsgáltattuk, statikai állapotáról soron kívül felmérést készíttettünk. A fellazult vakolat és a korrodált elemek bontása megtörtént, a tankerületi központ jelenleg a helyreállításhoz szükséges előkészületeket végzi, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a kivitelezői munka.

A műszaki mérések és munkálatok miatt az érintett részek elkerítésre kerültek. Terveink szerint a homlokzat helyreállítása október végéig elkészül.

Kecskeméti Tankerületi Központ