Már a halál se biztos?

Vissza a címlapra
Már a halál se biztos?

November elseje közeledtével akarva akaratlanul legtöbbünket foglalkoztat az elmúlás kérdése. Elgondolkodunk: mi vár ránk a halál után, egyáltalán vár-e valami. A nyugati kultúra megosztott ebben a kérdésben, hiszen fejünkben egyszerre van jelen a tudományos materializmus és egy keresztény gyökereink sugallta kép a másvilágról.

Felmérések alapján az emberek nagy többsége mai napig úgy tartja, a lelkünk, személyiségünk (nevezzük akárhogy) nem múlik el nyomtalanul miután testünk az enyészeté lett. A témát illetően számtalan hiedelem, szép gondolat, elmélet és vallási meggyőződés kering a köztudatban. De vajon mi az igazság? Számít ez egyáltalán? Hiszen „onnan még úgysem jött vissza senki" - ahogy mondani szokás.

Emberek millióinak hite szerint egy valaki igenis visszajött. Jézus Krisztus iszonytató kínhalál és háromnapos hulla-lét után támadt fel. A Biblia azt írja, hogy szkeptikus tanítványain kívül további százak látták őt elevenen. Persze gondolhatjuk, hogy ez csak egy szép mese a többi mítosz közt, de az tény, hogy a kereszténység az egyetlen vallás, amelynek követői olyasvalakiben hisznek, aki személyesen tapasztalta meg, mi van „odaát".

Az ember örökkévaló sorsát ugyanakkor nemcsak a hívők fürkészik. Köztudott, hogy a tudomány elsősorban materialista, fizikai értelemben értelmezi az életet és halált. A közelmúltban azonban egyre több olyan értekezés, könyv és kutatói munka látott napvilágot, amelyben orvosok, professzorok keresik a választ a nagy kérdésre: van-e élet a halál után. Nemzetközi hírű orvosokról tudni, akik eredetileg és tanulmányaikból kifolyólag sokáig határozottan elutasították a halál utáni lét lehetőségét, ám megdöbbentő tapasztalataik következtében addigi világnézetüket átértékelték.

2019. november 9-én a kecskeméti Hírös Konferenciateremben (Kiskőrösi út 5.) két izgalmas, újszerű előadás hangzik majd el a témában. 17 órától dr. Bán László baleseti sebész főorvos a legfrissebb tudományos kutatások segítségével ismerteti a szakmai álláspontot a halál utáni életről.

17:30-tól pedig Arató Ádám, a Hit Gyülekezete lelkészének "Halhatatlanságra teremtve" című prezentációját hallgathaják meg a kedves érdeklődők.

A rendezvény ingyenes. További információ és regisztráció a www.kivancsivagyokratok.hu oldalon.

(X)