Magyar Üzleti Felelősség Díjat kapott a Mercedes-Benz Manufacturing Kft MobileKids közlekedésbiztonsági programja

Vissza a címlapra
Magyar Üzleti Felelősség Díjat kapott a Mercedes-Benz Manufacturing Kft MobileKids közlekedésbiztonsági programja

Budapesten a Hotel Hungária Centerben került sor a Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díjak ünnepélyes átadására. Junior kategóriában a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. „MobileKids-Gyermekek biztonságos közlekedése" programja kapta meg a díjat.

Egy évtizednyi fennállását ünnepli a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj. Magyarország vezető vállalati felelősségvállalás fórumának díjára több mint 180 magyar és külföldi érdekeltségű, nagy és KKV cég pályázott 2007-től ezidáig. A ma már önkéntes védjegyhasználati programhoz kapcsolódó elismerésre 2017-ben is pályázhattak az üzleti szektor képviselői. 2017. november 17-én, Budapesten a Hotel Hungária Centerben került sor a díjak ünnepélyes átadására.

A nyertes cégek 2017-ben 2 éves védjegyhasználatot szereztek az egyes kategóriákban. Junior kategóriában a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. "MobileKids- Gyermekek biztonságos közlekedése" programja kapta meg a díjat.

2015. március 17-én a keol.hu a következőket írta a MobileKids közlekedésbiztonsági programról:

A Mercedes-Benz által Magyarországon 2012-ben bevezetett MobileKids közlekedésbiztonsági program az oktatás része lesz Kecskeméten - jelentették be egy bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolában.

Az Élet Úton program és így a Közlekedéstudományi Intézet segítségével 2015. februárjától már minden kecskeméti általános iskolában a MobileKids szerint készítik fel a gyerekeket a biztonságos közlekedésre. Az iskoláknak nem jelent extra kiadást a program, hiszen a projekt házigazdái minden taneszközt, segédanyagot, a KRESZ-pályát, és járművet is biztosítanak a számukra.

A Daimler AG által 2001-ben életre hívott MobileKids (MoKi) program célja, hogy világszerte játékos és szórakoztató módon tegye fogékonnyá a négy-tíz éves korosztályt a mobilitás és a közlekedésbiztonság kérdéseire. A program szakmai hátterének kidolgozásában és továbbfejlesztésében, valamint kecskeméti bevezetésében elismert nemzetközi közlekedési szakemberek és pedagógusok, itthon pedig a Közélekedéstudományi Intézet és az Élet Úton program tagjai vettek, illetve vesznek részt.

A keol.hu 2015-ös teljes cikkét IDE kattintva tekinthetik meg!