Magas az influenza aktivitás Bács-Kiskunban

Vissza a címlapra
Magas az influenza aktivitás Bács-Kiskunban

Az 5. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, összesen 875 fő.

Az adatok alapján megyei szinten magas az influenza aktivitás!

A betegek kor szerinti megoszlása a következő:

- 285 fő (32,57%) 0-14 éves gyermek,

- 278 fő (31,77 %) 15-34 éves fiatal felnőtt,

- 238 fő (27,20 %) 35-59 éves kor közötti felnőtt,

- 74 fő (8,46 %) 60 éven felüli.

Az 05. héten influenzaszerű megbetegedések közösségi halmozódásáról egy alkalommal érkezett bejelentés a megye területéről.

A Bajai Szent Rókus Kórházban 2019. január 30-tól, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti telephelyeiben 2019. február 5-től a kórház saját hatáskörben teljeskörű látogatási tilalmat rendelt el. A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi telephelyére vonatkozóan 2019. február 7-től rendeltek el látogatási tilalmat.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházban az alábbi két esetben tekintenek el a látogatási tilalomtól:

- Súlyos állapotú beteget az osztályvezető írásos engedélyével egy hozzátartozó látogathat.

- Az ún. " apás szülések" esetén csak olyan édesapa tartózkodhat a szülőszobán, aki írásos igazolást hoz arról, hogy az influenza elleni védőoltást felvette és emellett a kórlapban aláírásával igazolja, hogy influenzára vagy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete nincs. A bejegyzést a szülést vezető orvosnak is el kell látni aláírásával és az édesapa panaszmentes állapotáról meg kell győződnie.

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban a csecsemő- és gyermek, valamint a gyermek fertőző osztályokat érintően 2019. január 30-tól részleges látogatási tilalom van érvényben.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)