Macskaetetést színlelve fosztották ki az idős asszonyt

Vissza a címlapra
Macskaetetést színlelve fosztották ki az idős asszonyt

A Kalocsai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt vádat emelt egy kalocsai nő ellen, aki 2019 áprilisában Hajóson macskaetetést színlelve bement egy idős asszony házába és elvitte a hallássérült idős sértett mobiltelefonját.

A vádirat szerint a kifosztással vádolt nő egy ismeretlen bűntársával együtt 2019. április elején azzal az ürüggyel kopogott be az egyedül élő, 71 éves asszonyhoz, hogy megeteti a macskáját. A vádlott - aki azt is tudta, hogy a sértett hallássérült - bement a szobába, kivette az ágy melletti asztalról és elrakta a sértett tokban tartott, 20.000 forint értékű mobiltelefonját.

A sértett látta ezt és tiltakozott, de a vádlott és a bűntársa figyelmen kívül hagyták és a zsákmányolt telefonnal együtt elhagyták a házat. Az idős asszony a halláskárosodása miatt nem tudta ezt megakadályozni és azonnal segítséget kérni.

Mintegy két hónappal a kifosztás után a rendőrség házkutatást tartott a vádlott élettársának otthonában, ami során a vádlott önként visszaadta a mobiltelefont. A telefon tokja és a SIM kártya azonban nem került elő, így a kár csak részben térült meg.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.