Lions Gálaest a Fehér Bot Napja alkalmából

Vissza a címlapra
Lions Gálaest a Fehér Bot Napja alkalmából

A Fehér Bot Napja alkalmából a három kecskeméti Lions klub - a tavalyi rendezvényhez hasonlóan - közel 600 fős kulturális rendezvényt szervez 2018. október 12-én, pénteken 19 órától a Hírös Agórában, amelyen mintegy 400 támogatott vehet részt ingyenesen.

A kulturális élményen túl ez a rendezvény karitatív tevékenység nyilvánosságára is példa. Az esemény keretén belül 44 gyengén látónak adományoznak ugyanis a mindennapi életüket megkönnyítő eszközöket: szemüvegeket, hangos vércukormérőt és hangos órát. A szervezési feladatokba a Kecskeméti Szent László Lions Club Leo klubjának 16-22 éves fiataljait is bevonták.

A támogatottak a következő intézményekből kerülnek ki: Kecskeméti SOS Gyermekfalu, Kecskeméti Óvoda Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Szociális Intézmény Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézménye, Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóssága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye, Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete, Karol Wojtyla Barátság Központ mélyszegénységben élő gondozottai Bács-Kiskun Megyei Kórház, szemészeti, pszivhiátriai és onkológiai osztályain dolgozók. Ezekkel az intézményekkel, szervezetekkel a kecskeméti Lions klubok hosszú évek óta segítő kapcsolatban állnak.

A kulturális programban a Kecskemét Városi Fúvószenekar Beke Márkkal, az ÉZI néptáncosai, az ÉZI legtehetségesebb szólistái, és az Aurin Leánykar lépnek fel.