Lezárult az óvoda és bölcsőde építése Helvécián projekt

Vissza a címlapra
Lezárult az óvoda és bölcsőde építése Helvécián projekt

Helvécia Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-15-BK1 azonosítószámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése" című felhívásra. A projekt keretében 421.683.000 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból vadonatúj óvoda és bölcsőde építése valósult meg.

Helvécia Bács-Kiskun megye egyik legdinamikusabban fejlődő nagyközsége, egyre növekvő igénnyel az óvoda és bölcsődei férőhelyek iránt. A településen korábban egy óvoda, a Helvécia Napvirág Óvoda működött tagóvodával, bölcsőde azonban nem állt a szülők rendelkezésére. A Kerekerdő Tagóvodában 3 csoportban zajlott oktató-nevelő munka. Az épület viszont jelentős mértékben elavult volt, sem a területe, infrastrukturális állapota, sem a felszerelése nem felelt meg a XXI. századi nevelési környezet elvárásainak. Ezen problémákat orvosolta a pályázat keretében megvalósult, nagyszabású óvoda és bölcsőde-beruházás.

Egy 3 csoportszobás, 36 kisgyermek elhelyezésre alkalmas bölcsőde, valamint egy 4 csoportszobás, összesen 100 óvodás gyermek befogadására képes óvoda létesült a Szabó Sándor lakótelepen. A fejlesztés részeként berendezési és felszerelési tárgyakat, valamint fejlesztési eszközöket is vásároltak mindkét intézmény számára.

A beruházás energiatakarékos és környezetkímélő épületgépészeti jellemzőkkel, valamint korszerű és akadálymentes kialakítással rendelkezik. A fejlesztéssel az alapellátás mind az igénybevevők, mind a dolgozók komfortérzetét, illetve munkafeltételeit javítja. A megépült bölcsőde és óvoda segíti a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését, ezáltal a foglalkoztatás növelését, az óvodai ellátáshoz való hozzáférést és az eddigi bölcsődék és óvodák túlzsúfoltságának felszámolását is megoldotta.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósult meg.

Galéria (12 kép)

Összes kép letöltése