Lezárt ügyek: a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztették

Vissza a címlapra
Lezárt ügyek: a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztették

A Bács-Kiskun megyei rendőrök két olyan ügyben fejezték be a nyomozást, amelyeknek gyanúsítottjai vasúti átjáró berendezéseiben tettek kárt.

Bácsalmás külterületén, az 5501-es számú úton közlekedett 2020. október 31-én kora reggel egy 36 éves férfi egy tehergépjárművel. A sofőr az út 43-as kilométerének közelében lévő vasúti átjárónál - egy jobbra ívelő kanyarban - lesodródott az útpadkára, majd a fénysorompónak ütközött, és azt a helyéről kidöntötte.

Bácsbokodon, a Borsódi úton található vasúti átjáróban 2020. december 12-én délután egy személyautót vezető férfi rongálta meg az egyik előjelző közúti jelzőtáblát és a sorompó rúdját. A sofőr Bácsborsód irányába haladt, amikor a nedves úttesten a kocsi megcsúszott, és a vasúti berendezéseknek ütközött. A 26 éves helyi lakos a balesetet követően nem állt meg. Az egyenruhások azonban a jármű letört darabjai alapján egyértelműen beazonosították a rongálót, akinek az otthonában megtalálták az összetört autót is.

A Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai mindkét sofőrt vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével gyanúsítják.

Az ittasság gyanúja egyik járművezetővel szemben sem merült fel, ők a kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek.

A rendőrök a nyomozásokat befejezték, és a gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak.