Lezárt akta: szerszámokra specializálódtak

Vissza a címlapra
Lezárt akta: szerszámokra specializálódtak

Három nap alatt öt betörésről érkezett bejelentés a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságra 2021. márciusában. A rendőrök elfogták az elkövetőket, és vádemelést javasolnak velük szemben.

Ismeretlen személyek egy szabadszállási ház udvarába másztak be 2021. március 7-re virradóra, és egy fűnyírót tulajdonítottak el a melléképületből. Ebben az időszakban másik négy betörés is történt ugyanezen a településen. Mindenhonnan szerszámokat loptak el: volt ahonnan ütvefúró, máshonnan körfűrész tűnt el, de a kézi szerszámokat sem hagyták hátra.

Az elkövetők mielőbbi felkutatása érdekében a kunszentmiklósi rendőrök nyomozócsoportot állítottak fel, és adatgyűjtést követően rövid időn belül beazonosították a három szabadszállási lakost.

Az egyenruhások a házkutatások során az ellopott szerszámokat megtalálták, és visszaadták a tulajdonosoknak.

A két férfit és női társukat előállították és kihallgatták. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték. A lopások miatt folytatott ügy vizsgálatát befejezte a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság és vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.