Lezárt akta: nyitott autóból loptak

Vissza a címlapra
Lezárt akta: nyitott autóból loptak

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak a két helyi gyanúsítottal szemben.

Egy csikériai férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. október 10-én a reggeli órákban, miszerint ismeretlenek az éjszaka folyamán kilopták pénztárcáját a kocsijából, amely egy udvarban parkolt. A férfi nem zárta le a járművet, így fértek hozzá az értékeihez a tolvajok. A sértett miután látta, hogy nincs meg a tárcája, nem tett bejelentést a rendőrségen, hanem hazament és lefeküdt aludni. Röviddel később a bank hívására ébredt, mivel többször próbáltak meg - sikertelenül - pénzt felvenni a bankkártyájával.

Az elkövetőknek nem szegte kedvét a több sikertelen tranzakció: tovább próbálkoztak, és a helyi boltokban fizettek a lopott kártyával.

A rendőrök kamerafelvételek segítségével rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőket. A lopással és csalással is gyanúsítható 31 éves és 23 éves férfiakat a nyomozók kihallgatták.

A szabadlábon védekező bácsalmási lakosok ügyében a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban adták át az ügyészségnek.