Letartóztatták az idős nő fojtogatásával gyanúsított férfit és három fiatalkorú társát

Vissza a címlapra
Letartóztatták az idős nő fojtogatásával gyanúsított férfit és három fiatalkorú társát

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a négy férfinak - köztük három fiatalkorú fiúnak - a letartóztatását, akiket egy idős, miskei nő kirablásával gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi és három, fiatalkorú társa 2018. július 8-án 22 óra körüli időben megjelent a sértett házánál, ahová a redőny felhajtását és a bejárati ajtó berúgását követően behatolt. A gyanúsítottak az idős nőt fojtogatni kezdték annak érdekében, hogy elárulja, hogy hol tartja az értékeit. A sértett a bántalmazás hatására elmondta, hogy hova rejtette el a közel 800.000.-Ft összegű megtakarított pénzét, amelyet a gyanúsítottak el is vittek.

A járásbíróság a súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi és társainak letartóztatását a jelenlétük biztosítása és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetükben fennáll a szökés elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsítottak is tudomásul vették, azonban az ülésen a 23 éves férfi védője és a fiatalkorúak törvényes képviselője nem volt jelen, ők 3 napig még ellene fellebbezést jelenthetnek be, ezért a végzés nem vált véglegessé.