Letartóztatták az idős férfi kirablásával gyanúsított testvérpárt

Vissza a címlapra
Letartóztatták az idős férfi kirablásával gyanúsított testvérpárt

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 19 és 30 éves szabadszállási férfinak, akik a gyanú szerint egy idős férfit támadtak meg az értékeiért.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi előzetesen megállapodott abban, hogy az egyik vendéglátóhely 70 éves tulajdonosát megtámadják és a nála lévő pénzt elveszik, amelyhez előzetesen maszkot és egy erősebb műanyag csövet szereztek be. Ilyen előkészületeket követően 2019.november 16-án 4 óra körül egy kereszteződésben a sötétben elbújva várták a szokásosan kerékpárral arra közlekedő sértettet. Az egyik gyanúsított a rendőri jelenlét figyelésével biztosította a helyszínt, míg a másik férfi futva utolérte a kerékpározó sértettet és a műanyag csővel fejen ütötte. A sértett ettől nem esett el, hanem szembefordult támadójával és megpróbálta őt megütni, azonban a gyanúsított ismét fejen ütötte a sértettet, aki ettől a földre esett. A gyanúsított a sértett szatyrában értékek után kutatott, azonban abban semmi értékeset nem talált, ezért nem tulajdonított el semmit. A két testvér ezután futva elhagyta a helyszínt.

A bíróság a megélhetést biztosító jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkező két gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el.

A bíróság döntését az ügyész, a két gyanúsított tudomásul vette, míg ellene az ülésen jelen nem lévő védőik még 3 napig fellebbezést jelenthetnek be.