Letartóztatták a lopással és a pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsított férfit

Vissza a címlapra
Letartóztatták a lopással és a pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsított férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 29 éves kiskunfélegyházi férfi letartóztatását, akit lopással és pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. december óta rendszeresen értékesített az eljárás során ismeretlenül maradt személyeknek „zsálya dohány" fantázia nevű, pszichoaktív anyagnak minősülő zsályát tartalmazó cigarettát.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. augusztus 15-én és 2021. január 2-án ablakbetörés módszerével betört egy élelmiszer boltba, majd egy horgász üzletbe Kiskunfélegyházán, és élelmiszereket, italoka, kozmetikai cikkeket, valamint horgászbotokat lopott el. A gyanúsított ezzel összesen 1.191.403 forint kárt okozott a sértetteknek.

A járásbíróság a férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított fellebbezést jelentett be, míg a védője az ülésen nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezés előterjesztésére.