Letartóztatták a kecskeméti sírokat megrongáló ukrán nőt

Vissza a címlapra
Letartóztatták a kecskeméti sírokat megrongáló ukrán nőt

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 24 éves ukrán nőnek, aki négy sírt rongált meg a Kecskeméti Köztemetőben.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2019. szeptember 10-én 17 óra 50 perc körüli időben megjelent a Kecskeméti Köztemetőben, majd sírokat rongált meg, és a sírokon lévő mécseseket és virágokat szétdobálta. Ezen túl az első síron az egyik mécsest széttörte, úgy, hogy azt a sír névtáblájának dobta. A második sírnál a sírhoz tartozó vascsövet a földből kitépte és azt a sírra dobta. A harmadik sírnál a márványból készült a fejfa két oldalán lévő kő virágtartó vázákat kitépte a talapzatából, amelynek a következtében a bal oldali váza kettétört. A negyedik sírnál a sírkövön található fejfát a sírra borította. A gyanúsított a cselekményeivel összesen 80.000 forint kárt okozott.

A járásbíróság a Magyarországi kötődéssel, lakóhellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását a jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.