Letartóztatták a kecskeméti késeléssel gyanúsított olasz férfit

Vissza a címlapra
Letartóztatták a kecskeméti késeléssel gyanúsított olasz férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 48 éves olasz férfinak a letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. november 4-én, vasárnap hajnalban egy kecskeméti szórakozóhelyen támadólag lépett fel az egyik vendéggel szemben. Ezért őt a biztonsági őrök a szórakozóhelyről kivezették és úgy döntöttek, hogy rendzavarása miatt oda nem mehet vissza. Ezt követően a korábbi konfliktusban részt nem vevő sértett a szórakozóhelyről kiment, ahol a gyanúsított nekitámadt és köztük dulakodás alakult ki. Ennek során a gyanúsított a nála lévő, a nyomozás során eddig elő nem került késsel 18 cm hosszan megvágta a sértett nyakát, valamint testén további könnyebb, vágott sebeket ejtett. A sértett nyakán keletkezett sérülés életveszélyes volt, őt mentővel kórházba szállították és megműtötték.

A gyanúsított a helyszínről kocsival Kiskunfélegyházára hajtott, majd a ruháit, valamint a személyes tárgyait összecsomagolta és menekülni készült, amikor őt a rendőrök elfogták.

A járásbíróság a külföldi állampolgárságú gyanúsított letartóztatását jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el. Mivel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, Magyarország területét elhagyná. Illetve meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást azáltal, hogy az elő nem került kést, mint tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítené vagy elrejtené.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és a védője ellene fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

Lamborghini Huracán személyautóval menekült a Kecskeméten késsel támadó olasz férfi

Késelés egy kecskeméti szórakozóhely előtt