Letartóztatták a buszok megrongálásával gyanúsított férfit

Vissza a címlapra
Letartóztatták a buszok megrongálásával gyanúsított férfit

A Kecskeméti Járásbíróság letartóztatását rendelte el annak a 24 éves ceglédi férfinak, aki 2019 februárjában több parkoló buszt rongált meg, majd a vele szemben elrendelt bűnügyi felügyelet szabályait súlyosan megszegte.

A megalapozott gyanú szerint az ittas férfi 2019.február 9-én 3 óra körül a kecskeméti buszpályaudvaron parkoló több busz vezetőülés melletti ablakát kitörte, megrongálta a bennük lévő üres pénztárgépeket és két busz irányjelző burkolatát is letörte. A gyanúsított az egyik járművet többször megpróbálta beindítani, azért, hogy Pest megyébe közlekedjen vele, azonban a pályaudvar biztonsági őre ekkor tetten érte. A férfi cselekményével legalább 1.500.000.-Ft kárt okozott.

A gyanúsított méltányolható személyi körülményeire figyelemmel a bíróság 2019 februárjában úgy ítélte meg, hogy a kényszerintézkedés célja bűnügyi felügyelet elrendelésével is biztosítható, amelyet a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelt el. A férfi azonban 2019. május 3. napján súlyosan megszegte a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait, mivel lakóhelyét engedély nélkül elhagyta és eközben újabb autót vett el és használt jogtalanul, amellyel bűncselekményt követett el. Mindezek alapján a bíróság a férfi letartóztatását rendelte el, mivel esetében fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bíróság döntését a az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.