Letartóztatásban az orgazdasággal gyanúsított olasz férfi

Vissza a címlapra
Letartóztatásban az orgazdasággal gyanúsított olasz férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 74 éves olaszországi férfinak, akit orgazdasággal, közokirathamisítással, valamint egyedi azonosító jellel való visszaéléssel gyanúsítanak.

A gyanú szerint a férfi egy olasz és egy magyar állampolgárságú társával együtt 2018. augusztusa és októbere között több bűncselekményből származó gépjárművet hozott Olaszországból Magyarországra. A férfiak a gépjárművek országba való behozatal során hamis olasz forgalmi engedélyt, tulajdoni lapot és alvázszámot használtak.

Megállapodtak abban, hogy a magyar férfi megvásárolja az olaszoktól a behozott gépjárműveket, majd - tudva, hogy azok bűncselekményből származnak, ténylegesen tovább értékesítette, vagy fiktív szerződéseket aláírva különböző cégek nevére íratta azokat.

Két további esetben a gyanú szerint, az olasz férfi és társai egy líbiai vevőnek adták el a behozott gépjárműveket, majd annak érdekében, hogy a gépkocsikat Líbiába tudják szállítani „Z" betűjeles ideiglenes rendszám igényléséhez felhasználták a hamis olasz dokumentumokat.

A járásbíróság a magyarországi lakó- vagy tartózkodási hellyel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását jelenlétének biztosítása érdekében rendelte el.

A döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya