Letartóztatásban az embercsempészéssel gyanúsított lengyel és olasz férfiak

Vissza a címlapra
Letartóztatásban az embercsempészéssel gyanúsított lengyel és olasz férfiak

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 24 éves és egy 25 éves lengyel férfi letartóztatását, akiket embercsempészéssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak 2021. szeptember 10-én Baja térségében 2 migráns személyt vettek fel egy személygépjárműbe, annak érdekében, hogy Nyugat-Európába szállítsák őket. A gyanúsítottakat a bajai Türr István híd közelében járőri igazoltatás során tetten érték és elfogták.

A járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását a jelenlét biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntése az egyik gyanúsított vonatkozásában véglegessé vált, míg a másik gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.


A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 37 éves olasz férfi letartóztatását, akit embercsempészéssel gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. szeptember 10-én a szerb-magyar határ közelében 7 külföldi állampolgárt vett fel az általa vezetett személygépkocsival annak érdekében, hogy Nyugat-Európába szállítsa őket. A gyanúsítottat az M5-ös autópályán járőri igazoltatás során tetten érték és elfogták.

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya