Lagzi Lajcsi trombitál Stadler temetésén

Vissza a címlapra
Lagzi Lajcsi trombitál Stadler temetésén

Szombat délelőtt vesznek végső búcsút Stadler Józseftől a szülőfalujában, Akasztón. Az egykori üzletember családja úgy döntött, hogy kedves ismerősét, Galambost Lajost ké­rik fel arra, hogy a temetésen gyászzenét fújjon - írta meg a Bors.

- Azt gondolom, hogy zenésznek lenni nem csak egy feladat, hi­vatás is. Nem az első alkalommal fordul elő, hogy temetésen trombitálok. Pont egy ilyen szertar­tá­son ismertem meg anno az akasztói vállalkozót. Egy nagy Dá­ridó műsort rendelt akkor a sta­dionjába. Kérdezte, hogy mi a ked­venc ételem, és csak nekem el­készítette - emlékezett vissza a ju­hászból lett milliár­dosra Lajcsi. A két férfi egy hónappal ezelőtt találkozott utoljára.

- Józsi megkérdezte, hogy tavasszal elmennék-e a sportcsarnokába. Később szomorúan értesültem róla, hogy elvesztette az eszméletét. Galambos Lajos azért tartotta nagyra a 66 éves korában elhunyt vállalkozót, mert többször felállt a padlóról.

- Elsőre szerencséje van az em­bernek, de a második-harmadik alkalomra már több kell - mondta a Borsnak a zenész, akit Stadler József fia kért meg, hogy trombitáljon a gyászszertartáson.

- Az Il Silenziót játszom. Ez egy olyan kérés, amire nem lehet nemet mondani. A család felajánlotta, hogy szeretne a költségeimhez hozzájárulni, de ezt sértésnek tekinteném - mondta a Borsnak.